Sommerspil 2024

friluftsteatret i Sct. Knuds Kilde

Vi maler byen rød: The Musical

26. juni - 6. juli 2024 (undtagen 29. juni)

Forpremiere 25. juni

Følg med på Facebook Tryk her

For nærmere oplysninger vedr. Bloddonoraften den 1. juli, se under information her

Hjørring Sommerspil opfører i sommeren 2024  "Vi maler byen rød: The musical". 

Instruktør er Jesper Frydkjær. Bjarke Langkjær er kapelmester og Bente Hyttel står for koreografien.

Premieren på ”Vi maler byen rød: The musical” vil finde sted onsdag den 26. juni kl. 19.30 og der spilles frem til og med lørdag den 6. juli bortset fra lørdag den 29. juni.

”Vi maler byen rød: The Musical” er en dansk jukebox-musical (en musical med tidligere udgivet musik), der havde danmarkspremiere hos Musicalteatret i 2010 og siden da er blevet til den mest opførte nye danske teaterforestilling fra dette årtusinde med mere end 50 selvstændige produktioner til dato. Tættere på en festlig, farverig og komisk dansk ”Grease” kommer man ikke, og det er en holdforestilling, hvor der er noget at lave for alle de medvirkende. 

Håret er højt, skulderpuderne er enorme, og under overfladen er den helt gal. Velkommen til 1980’erne, hvor forestillingen udspiller sig, og hvor man følger en gruppe gymnasieklasseelever, som op til studentereksamen har masser af se til med kærlighedsforviklinger, fremtidsdrømme og hemmeligheder. Da der begås hærværk på skolen, er elevernes eksamen pludselig på spil, og deres forældre samt lærere prøver ihærdigt at finde frem til, hvad i alverden der foregår, og tingene udvikler sig ikke nødvendigvis, som man havde ventet. Men mysteriet om hærværket er ikke den eneste gåde, der skal løses, for hvem er det ældre ægtepar, som vi også̊ følger undervejs? Det hele falder på plads i et brag af en romantisk og rørende finale.

Vi maler byen rød: The Musical” er fyldt med 25 af de mest kendte hits fra Dansk Melodi Grand Prix’ historie, som ud over titelmelodien også inkluderer bl.a. ”Smuk som et stjerneskud”, ”Video video”, ”Krøller eller ej”, ”Boom Boom”, ”Disco Tango”, ”Danse i måneskin”, ”Tænder på dig”, ”Dansevise”, ”Vi danser rock og rul”, ”Hip hurra – det’ min fødselsdag”, ”Det’ lige det”, ”Under stjernerne på himlen”, ”Hallo hallo”, ”Lige der hvor hjertet slår” og mange flere.

Man kan se frem til en af de bedste, sjoveste og mest fantastiske holdopsætninger, som teater kan byde på. Der er bred enighed blandt dem, der har spillet forestillingen tidligere, at det er den fedeste og mest festlige teateroplevelse, som de har haft sammen som fælles teaterhold, og det bliver det bestemt også denne gang!